Sunday, August 05, 2012

How to unlock your 3G USB modem with the unlock code

How to unlock your 3G USB modem with the unlock code


Unlock celcom broadband modem Setelah berjaya mendapatkan unlock key , ikuti langkah-langkah berikut bagaimana memasukan unlock code ke modem.

How-to-enter-unlock-codes-into-your-Huawei-Modem
Sila klik di sini tentang kelebihan menggunakan unlocked modem .

1.Masukan SIM CARD yang berbeza daripada provider modem anda sebelum ini.Contohnya,anda mengunakan Celcom dan sila keluarkan sim card celcom dan gunakan Digi ,Maxis dan lain-lain.

2.Plug kan USB modem ke laptop atau komputer anda .Selepas beberapa saat,satu pop-up akan keluar dan meminta unlock code .

3.Masukan unlock code yang anda dapat sebelum ini dengan betul dan tekan ENTER.

4.Tahniah,modem anda telah berjaya diunlock.Selamat mencuba.



Previous Post
Next Post

23 comments:

  1. tlg bro unlock modem maxis mf190 imei:864966014445099

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 864966014445099
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 120940065815
      SPCK : 010484475474
      ****************************************

      Delete
  2. Hi Kewin. Step seterusnya bagaimana?
    I've tried dc unlocker, dan banyak lagi nak unlock. But none of those works on my broadband.

    In my case xde popup keluar pun nak unlock code. please help me
    thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ♥ღleoztjayღ♥
      apa brand modem dan imei no ?
      then adakah modem ni datang dari digi,celcom atau maxis..
      kalau tak,modem awk ni mungkin dah unlock masa awk beli

      Delete
  3. hai kevin....i have modem celcom model MF190
    imei num 359728032638655
    ean: 6934933007512

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. imei tu awk boleh lihat kat bahagian badan modem yang digunakan.selalunya nombor imei ditunjukan selepas model modem

      Delete
  5. emei saye 359728035271728 celcom pye model mf190.. modem request 16digit coede :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry..unlock ni tak support 16 digit..cuma 12 digit sahaja.
      tq

      Delete
  6. Tolong buka modem saya MF190

    IMEI CODE : 860547003377222

    ReplyDelete
  7. bro, plz help me to unlock my modem MF190
    IMEI num: 860942006256467

    ReplyDelete
  8. hello , can help me to unlock my modem MF 190 . IMEI : 869123006234041
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMEI: 869123006234041
      Calculating Codes...
      ****************************************
      NCK : 026192084404
      SPCK : 166524684725
      ****************************************
      Codes Calculated OK...
      Done...

      Delete
  9. hi bro.. bole tolong unlock bbnd saya?

    imei 359728035189342

    thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry bro..apa brand modem yang digunakkan..??

      Delete
  10. bro, plz help me to unlock my Celcom modem Huawei E173
    IMEI num: 352215048505042
    tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry lambat reply ...cuba code ini
      60046265
      harap membantu ..

      Delete
  11. hello bro,bleh tlg unlock bbnd saya tak?
    imei:869878008767484
    model:e173u-2 huawei
    tq

    ReplyDelete
  12. please help unlock my broadband
    model:mf190 hsupa
    imei:356358048787321
    ean :6934933007512

    ReplyDelete
    Replies
    1. ****************************************
      NCK : 240534602220
      SPCK : 363211442073
      ***************************************

      Delete

Terima kasih kerana sudi singgah di Sabahan Blogger .
Semua artikel di blog ini adalah berdasarkan pembacaan saya dari blog-blog yang lain dan diolah mengikut pemahaman saya.Harap berikan pandangan anda jika ada kesilapan dalam artikel yang dipost.

Jika anda dapati artikel di blog ini berguna,anda boleh copy-paste dan berkongsi dengan pembaca lain.
Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.
Follow my Twitter,Google+ ,Blogger

Bermula pada 20 September 2012,Anonymous comment tidak akan dilayan.Ini disebabkan bagi mengelakkan comment SPAM yang terlalu banyak.


Carian Hangat di HOT SEARCH : SmartDraw 2010 crack
unlock celcom broadband modem
Speed up you download with INTERNET DOWNLOAD MANAGER (IDM)

Your feedback is always appreciated and please report any DEAD LINKS of software and i will fix it as soon as possible