Tuesday, April 01, 2014

Kopi segera dan orang bujang

Sebagai seorang bujang,kopi segera atau instant coffee 3in1 adalah wajib ada disetiap dapur bujang.
Tidak kiralah Kopi Radix,Kopi Tongkat Ali,Kacip Fatimah,Nescafe dan banyak lagi.
Kehidupan sebagai seorang bujang membuatkan diri ini agak malas untuk membancuh kopi sebenar.Nak letak gula,cremer .

Namun dengan adanya kopi segera,kita dapat menikmati kopi yang cukup rasanya dengan hanya menambah air panas.Dah dapat jimat masa dan dapat dinikmati segera.Bagi yang suka minuman sejuk,cuma tambahkan ice dan nikmati instant coffee sejuk dikala mentari panas.Fuhh terasa nyaman.

kopi segera pilihan saya
Amalan meminum kopi segera bermula sejak saya melanjukan pelajaran ke kolej.Sebelum tu,tak pernah saya nak sentuh kopi segera ni.Namun keadaan berubah.Masa dan persekitaran mengubah tanggapan saya terhadap instant coffee.Kuantiti bertambah ketika musim2 exam.Bersengkang mata hingga larut malam semata-mata nak buat revision.Instant coffee jadi peneman.

Sehingga kini,walaupun dah meninggalkan zaman kolej dan berkerja saya masih menjadikan amalan meminum instant coffee.Tak kira lah apa jenama ,yang penting instant coffee.



Previous Post
Next Post

0 comments:

Terima kasih kerana sudi singgah di Sabahan Blogger .
Semua artikel di blog ini adalah berdasarkan pembacaan saya dari blog-blog yang lain dan diolah mengikut pemahaman saya.Harap berikan pandangan anda jika ada kesilapan dalam artikel yang dipost.

Jika anda dapati artikel di blog ini berguna,anda boleh copy-paste dan berkongsi dengan pembaca lain.
Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.
Follow my Twitter,Google+ ,Blogger

Bermula pada 20 September 2012,Anonymous comment tidak akan dilayan.Ini disebabkan bagi mengelakkan comment SPAM yang terlalu banyak.


Carian Hangat di HOT SEARCH : SmartDraw 2010 crack
unlock celcom broadband modem
Speed up you download with INTERNET DOWNLOAD MANAGER (IDM)

Your feedback is always appreciated and please report any DEAD LINKS of software and i will fix it as soon as possible